Europos kalbų diena mokykloje

Straipsnio data 2013-09-27

Kalbų diena

Šiais metais Europos kalbų diena mūsų mokykloje buvo ypatinga, nes pas mus apsilankė keletas svečių iš užsienio. Į mokyklą pabendrauti, pabūti su vaikais, pristatyti jiems savo kalbą ir šalį atvyko Jose iš Čilės, Ksenia iš Ukrainos, Kristina iš Rusijos, Lena iš Vokietijos, Ulysses iš Brazilijos. 4-tos pamokos metu svečiai vedė pamokas 9b, 10, 11, 12 klasės mokiniams, o per 5 pamoką visi kartu kūrė pasirodymus, kuriuos renginio metu pristatė visai mokyklai. 9b klasės mokiniai, kuriems vadovavo mokytoja Dovilė ir brazilas Ulysses, sudainavo brazilišką dainą. 10 klasė kartu su anglų kalbos mokytoja Anna ir  Jose iš Čilės paruošė mažą spektakliuką ispanų kalba. 11 klasės mokiniai, padedami rusų kalbos mokytojos Beatos ir vokietės Lenos bei rusės Kristinos, sudainavo nuotaikingą dainą ,,Čiunga Čianga“. 12 klasės mokiniai, kuriems talkino kosmopolitė Ksenia, pademonstravo amerikietišką žaidimą „Corn Hole“, kurio tikslas yra pataikyti maišelį su grūdais į tam skirtą angą. Renginio metu koncertavo ansamblis „Kelio pradžia“, kuris paliko didžiulį įspūdį dainuoti mėgstančiam Ulysses. Taip pat tradiciškai buvo įteikti kalbų ,,Kengūros“ ir vertimų konkurso „Tavo žvilgsnis“ apdovanojimai. Mokyklos pirmajame aukšte puikavosi piešinių, skirtų Europos kalbų dienai, paroda, o kabinetų duris puošė vaikų pieštos rankytės su žodžiu „Labas“ įvairiomis kalbomis. Nuotaika tą dieną buvo tikrai šventiška, o paklausti, ar jiems patiko šis sumanymas, visi iki vieno tvirtino, kad liko tikrai sužavėti.

Štai keleto penktokėlių minčių: „Man labiausiai patiko Jose, nes jis man priminė Ronaldo“  (Lukas), „Man labai patiko Kristinos daina. Tikiuosi, ji dar atvažiuos padainuoti“ (Alina), „Tas Jose tai išvis kietas vyras“ (vardo neužrašęs penktokas), „Man labiausiai patiko, kai dainavo mergaitės ir kai įteikinėjo diplomus kitiems mokiniams“ (Viktorija).

Na, o vyresnių klasių mokiniai apie Europos kalbų dieną rašė taip: „Šita Europos kalbų diena buvo pati įdomiausia, nes nei per vieną Europos kalbų dieną dar neteko žaisti futbolo su čiliečiu!“ (Erik), „Teko išgirsti jų (užsieniečių) gimtąsias kalbas ir net išmokti kai ką pasakyti. Juk tai linksma!“ (Agnieška), „Siūlyčiau kitais metais prailginti bendravimo laiką, nes norėtųsi jų paklausyti daugiau, nes atrodė, jog jie gali pasakoti ir pasakoti“ (Robert), „I think it was really great EDL!“ (Dominykas), „Džiaugiuosi, kad tokie įdomūs žmonės buvo pas mus!“ (Lešek), „Norėčiau, kad tokie renginiai vyktų dažniau, nes tai praplečia mokinių akiratį“ (Diana), „Tas bendravimas su kitokiais žmonėmis ne tik leidžia kažko išmokti, bet ir suteikia šilumą bei artumą“ (Ivona).

Svečiai taip pat be galo džiaugėsi galimybe paviešėti mokykloje bei gyrė vaikus, malonų jų bendravimą, šiltą ir draugišką mokyklos atmosferą.