Kelionė į Anykščius

Straipsnio data 2013-06-05

Išvykos ir ekskursijos

2013 m. birželio 5 dieną (trečiadienį) pažangiausi mūsų mokyklos mokiniai vyko į Anykščius. Ten aplankėme keletą lankytinų objektų. Klausėmės gidės pasakojimų ir linksmai leidom laiką.

Nuo mokyklos išvažiavom apytiksliai aštuntą valandą. Mieste pasiėmėme gidę ir nuvažiavome į Anykščius. Pirmas mūsų lankytinas objektas buvo Šv. Mato bažnyčia. Šv. Mato bažnyčia yra aukščiausia Lietuvoje. Buvome užlipę į pati viršų ir kol žvelgėme į miestą iš viršaus, gidė pasakojo mums bažnyčios istoriją.

Vėliau pėstute per miestą nukeliavome į  A. Baranausko klėtelę ir A. Vienuolio namą. Mums papasakojo apie žymiausius jų kūrinius ir apie jų gyvenimą.

Kadangi visi truputį išalkome, nuvažiavome į Niūronis. Ten turėjome šiek tiek laisvo laiko ir galėjome užkąsti. Kadangi ten buvo daug supynių ir arkliukų, tai suspėjome ir pasisupti, ir kai kurie – pajodinėti.

Kai baigėsi mūsų laisvas  laikas, visi kartu nuėjome kepti duonos. Mums papasakojo, kaip anksčiau buvo kepama duona ir kokių ingridientų reikia jai pagaminti. Kadangi tešla jau buvo pagaminta, mums beliko tik suformuoti savo duonos kepalėlį ir jį iškepti krosnyje. Kol mūsų duonos kepalėliai kepėsi, mes aplankėme šalia esantį Arklio muziejų. Man labiausiai įsiminė arklio iškamša jame. Kai apžiūrėjome muziejų, vėl turėjome šiek tiek laisvo laiko.  Kiek vėliau mus pakvietė pasiimti iškeptos duonos ir pasivaišinti šalta arbata.

Pasiėmę duonos kepalėlius nuvažiavome į Jono Biliūno gimtąjį namą, kuriame rašytojas yra sukūręs daugybę savo kūrinių. Staiga mus užklupo lietus. Todėl visi greitai subėgome į namą. Ten gidė labai įdomiai papasakojo apie du žymiausius jo kūrinius, tai „Kliudžiau“ ir „Brisiaus galas“.

Vėliau vėl sėdome į autobusą ir keliavome prie Laimės žiburio. Gidė mums pasakė, kad kol lipsime, jeigu nekalbėsime, skaičiuosime laiptelius ir būsime sugalvoję norą, tai jis išsipildys.  Dauguma taip ir padarė.

Na, o paskutinis mūsų aplankytas objektas buvo Puntuko akmuo. Šiek tiek laiko, kol lietus mūsų neišvarė, prabuvę ir nusifotografavę, sėdome į autobusą ir nuvažiavome namo.

Edita Viktorija Baranovska , 10b kl.