Comenius narių viešnagė Lenkijoje

Straipsnio data 2013-03-25

Comenius

Vieną šaltą kovo 16 vakarą, mes kartu su matematikos mokytoja Laura, anglų kalbos mokytojomis Ineta ir Dovile, autobusu iškeliavome į Lenkiją. Kelionė buvo ilga ir varginanti, nes pirma autobusu važiavome iki Varšuvos, o nuo Varšuvos dar tris valandas traukiniu iki Kielce, kur mūsų laukė šeimos pas kurias gyvensime.

Lenkijoje svečiavomės visą savaitę. Aplankėme dvi ypatingas vietas, tai Krokuvą ir Aušvicą. Įspūdžių tikrai daug…

Pirma išvyka buvo į Krokuvą. Oras mūsų nedžiugino, tačiau tai mums nesutrugdė pasivaikščioti ir pamatyti Krokuvos katedrą ir įvairius kitus įspūdingus pastatus. Matėme didelę drakono skulptūrą. Drakonas yra Krokuvos simbolis, todėl jis toks svarbus. Matėme tiek daug vietų, jog visų negalėčiau išvardinti.

Antra išvyka buvo į Aušvicą. Ta vieta man įsimins dar ilgam. Aušvice lankėme stovyklas, kur anksčiau masiškai naikindavo žydus. Vienoje iš stovyklų yra įrengtas muziejus, kuriame yra išsaugoti daiktai, tokie kaip lagaminai, šukos, dantų šepetukai, batai, indai, kojų ir rankų protezai, kūdikių rūbeliai, plaukai tų žmonių, kurie buvo vežami ten ir žudomi…

Be išvykų mus pasveikino mokyklos, kurioje svečiavomės direktorius, buvo aprodyta mokykla, surengtas iškilmingas „Comenius“ svečių pasveikinimas. Jame pasirodė tos mokyklos mokiniai. Jie mums šoko, dainavo ir taip pat suvaidino tradicines lenkų vestuves. Turėjome progos pasivaišinti lenkiškais patiekalais. Įdomiausia tos dienos dalis buvo tada, kai „Comenius“ dalyviai buvo pakviesti sušokti polonezą. Buvo tikrai linksma.

Visa savaitė prabėgo labai greitai, susipažinome su daugybe įvairių žmonių. Skirtis buvo labai liūdna, nes jau buvome pripratę prie savo naujų draugų. Tačiau, kad ir kokia trumpa savaitė buvo, ji išliks atmintyje dar ilgam!

 Greta Kanapickaitė, 9 kl. mokinė