Tarptautinė tolerancijos diena mokykloje

Straipsnio data 2012-12-03

Tarptautinė tolerancijos diena

PadėkaAtėjus į mokyklą, lapkričio 16 dienos rytą, mokyklos foje mus pasitiko didelis įvairiaspalvis skėtis – šių metų Tolerancijos simbolis, nes mūsų mokykla prisijungė prie Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos inicijuojamo ir jau 10 – tus metus Lietuvoje vykstančio Tarptautinės Tolerancijos dienos – lapkričio 16 d. – paminėjimo. Kiekviena klasė kūrė savo „Tolerancijos skėtį“, fotografavosi po jais ir taip išreiškė, kas jiems yra tolerancija. Kodėl skėtis?  „SKĖTIS – tai daiktas, po kuriuo, lietui lyjant, gali sutilpti keletas žmonių, kurie yra skirtingi, bet lietui lyjant – būdami tolerantiški, stovi kartu po skėčiu. Nes žodis „tolerancija“ ir yra pakantumas kitam, kitokiam, gebėjimas gerbti kitą asmenį, kurio įsitikinimai ar nuomonė yra kitokia.  Visuomenėje gyvena skirtingi žmonės, todėl labai svarbu gebėti toleruoti kitą ir sugyventi.“

PadėkaMokykla taip pat prisijungė prie LVJC organizuotos „Visuotinio švietimo savaitės 2012“ veiklų „Vieningo pasaulio link!“.  Klasių atstovailapkričio 16 dieną dalyvavo  pasaulio vėliavos kūrimo konkurse ,,Vėliava planetai ŽEMĖ“. Buvo sukurta 10 vėliavų, kurios patalpintos LVJC puslapyje.

Mokyklos informaciniame centre buvo demonstruojamas 10a kl. Gretos ir Linos paruoštas pristatymas, kurio pagalba mokyklos bendruomenė galėjo susipažinti su Nobelio Taikos premijos laureatais.

Tolerantiškumo tema buvo integruota į mokomųjų dalykų pamokas.

Projekto „Aš – bendruomenės narys“ nariai, socialinė pedagogė Renata Kolesnikaitė