Tolerancijos diena ir išvyka į Tolerancijos centrą

Straipsnio data 2011-11-17

Išvykos ir ekskursijos

2011 m. lapkričio 15-17 d.

Spalio mėnesį mūsų mokyklos mokiniai rašė rašinius ir dalyvavo Tolerancijos centro organizuotame respublikiniame konkurse „Jie gyveno šalia mūsų“. Žiūrėjome filmą „Berniukas dryžuota pižama“ ir diskutavome apie tolerancijos svarbą žmonių tarpusavio santykiuose. Kiekviena klasė ruošė stendus, skirtus Tarptautinei tolerancijos dienai.

Lapkričio 15 d. (9-12 kl.) ir 17 d. (8 kl.) mokiniai vyko į Tolerancijos centrą. Ten apžiūrėjome įvairias ekspozicijas apie žydų gyvenimą, holokaustą: daiktus, meno kūrinius. Tolerancijos centre taip pat buvo galima išvysti išsigelbėjusių žmonių pasakojimus, susipažinti su žydų papročiais, šabo švente.

Lapkričio 16 d. ryte visiems mokykloms mokiniams buvo išdalinti laiveliai, ant kurių turėjome parašyti, kas mums asocijuojasi su tolerancija. Mokiniams buvo paaiškinta kodėl šių metų Tarptautinės tolerancijos dienos simbolis yra laivas. Laivelius turėjome papuošti ir pakabinti ant širmos pirmame aukšte. Kiekvienas laivelis buvo vis kitaip padailintas. Tokiu būdu mokykloje sukūrėme tolerancijos jūrą. Per pertrauką žiūrėjome trumpametražinį filmą „Song Song ir mažoji Kat“. Tai organizacijos UNICEF inicijuotas kino projektas „Visi nepastebėti vaikai“. Antrame aukšte buvo parengta mokinių piešinių paroda, skirta Tarptautinei tolerancijos dienai.

Mes visą savaitę pamokų metu kalbėjomės apie toleranciją ir stengiamės būti draugiški.

Ugnė Rodevičiūtė, Nijolė Bobrovič, Edita Baranovska, 9b kl. mokinės