„Jie gyveno šalia mūsų“

Straipsnio data 2011-12-06

Išvykos ir ekskursijos

2011 metų, Gruodžio 6 dieną Tolerancijos centre vyko konkurso „Jie gyveno šalia mūsų“ baigiamasis renginys, kurio metu buvo paskelbti ir apdovanoti šio konkurso nugalėtojai – Pasaulio Tautų Teisuolės Onos Šimaitės vardo premijos laureatai ir diplomantai.
Šiame renginyje dalyvavo mokyklos iš visos Lietuvos, tai buvo nacionalinis konkursas, skirtas „Jie gyveno greta mūsų“ Onos Šimaitės vardo premijai laimėti. Darbus vertino komisija, kurios nariai buvo VVGŽM darbuotojai, LR Švietimo ir mokslo ministerijos vyr. specialistas Rimantas Jokimaitis, O. Šimaitės sūnėnas, jos veiklos tyrinėtojas ir knygos apie O. Šimaitę autorius Kazys Kęstutis Šimas.
Renginio metu Kazys Kęstutis Šimas citavo geriausiai parašytus rašinius. Pastebėti ir įvertinti buvome ir mes. Mūsų mokyklos mokinės, tai yra Beata Kovalevska, Dorota Butko, Ugnė Rodevičiūtė, Elvyra Ilgevičiūtė ir Laura Veršalovič, užėmė prizines vietas ir gavo pirmojo laipsnio diplomus bei dovanų. Taip pat turėjome progos pasišnekučiuoti su Kaziu Kęstučiu Šimu ir gauti autografą ant knygos, kurią jis išleido. Po renginio dalyviai vaišinosi patiektais žydų nacionaliniais patiekalais.
Renginis buvo be galo įdomus ir žinoma, prasmingas, skatinantis vaikus dalyvauti konkursuose.

http://www.jmuseum.lt/index.aspx?Element=ViewArticle&TopicID=550

Beata Kovalevska ir Dorota Butko 11kl