Pasaulinės AIDS dienos minėjimas

Straipsnio data 2012-12-07

Gimnazijos gyvenimas

Lapkričio 30d., Pasaulinės kovos su AIDS dienos išvakarėse, mokykloje vyko AIDS dienos minėjimas. Mokyklos bendruomenė, prisijungusi prie Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) iniciatyvos, organizavo Protų mūšį „AIDS: geriau žinoti“. Protų mūšyje dalyvavo 3 komandos: „Drimtim“, „Daktariūkščiai“ ir „Tomas ir merginos“. Komandas sudarė mokiniai iš 7-12 klasių, mokytojai ir buvę mokyklos mokiniai. Žaidėjai buvo įsisegę raudono kaspino – tarptautinio prevencijos ir solidarumo su ŽIV infekuotais ir sergančiais AIDS žmonėmis, simbolį.

Sukti, įdomūs ir nelengvi klausimai privertė pamąstyti ne vieną mokinį ar mokytoją. Nugalėtojų laukė saldžios dovanėlės ir žaidėjai salėje taipogi liko nenuskriausti.
Tikimės, kad Protų mūšis, skirtas AIDS dienos minėjimui, pratęs iniciatyvą mokykloje organizuoti Protų mūšius.

AIDS: geriau žinoti!
ŽIV/AIDS Lietuvoje

Pernai Lietuvoje užregistruoti 166 nauji užsikrėtimo žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV) atvejai. Atitinkamai 2010 m. – 153. 2011m. ŽIV infekcija užsikrėtė 134 vyrai ir 32 moterys. Šių metų sausio 1d. duomenimis, iš viso Lietuvoje nustatyta 1900 ŽIV infekuotų asmenų. Iš jų daugumą (1573) sudaro vyrai ir 327 – moterys.

Iniciatyvos partneriai: VU studentų protmūšių organizatoriai, Vilniaus licėjaus tarpmokyklinio „Protmūšio“ turnyrų organizatoriai.

Socialinė pedagogė Renata Kolesnikaitė