VšĮ Vilniaus rajono centrinės poliklinikos administracijos informacija

Straipsnio data 2021-08-02

Gimnazijos gyvenimas

Rekomenduojame nelaukti rudens ir jau vasarą pasirūpinti vaikų sveikatos patikrinimu bei pažymomis į darželį/mokyklą

Profilaktiškai tikrintis sveikatą ir apsilankyti pas savo šeimos gydytoją bei gydytoją odontologą privaloma visiems darželius ir mokyklas lankantiems vaikams bei pilnamečiams mokiniams, ugdomiems pagal bendrojo ugdymo programas.

Profilaktinio sveikatos patikrinimo metu išsiaiškinami ir koreguojami rizikos sveikatai veiksniai, nustatoma, ar vaiko sveikata atitinka jo augimo ir brendimo pagal amžių ir lytį normatyvus, ar dėl sveikatos būklės jis gali intensyviau sportuoti.

Esant poreikiui, šeimos gydytojas paskiria tyrimus, siunčia kito reikiamos profesinės kvalifikacijos gydytojo specialisto konsultacijąi.

Gydytojas odontologas įvertina vaikų dantų būklę, paskiria laiką dantų silantavimui. Vaikams nuo pirmojo nuolatinio krūminio danties išdygimo iki 14 metų (kol nesuėjo 14 m.) sveiki nuolatiniai krūminiai dantys gali būti dengiami silantais. Tai – dantų ėduonies profilaktikai skirtos medžiagos, mechaniškai uždengiančios dantų vageles ir įdubas, kad į jas nepatektų ėduonį sukeliančios bakterijos.

Mokinio sveikatos pažyma (darželiui ir mokyklai) yra elektroninė ir ją sudaro dvi dalys: vieną užpildo šeimos gydytojas, kitą – gydytojas odontologas. Pažyma galioja vienus metus. Vaikų tėvai pažymas gali rasti prisijungę prie savo paskyrų portale www.esveikata.lt.

Profilaktinei sveikatos patikrai tėvai vaikus gali registruoti:

VšĮ Vilniaus rajono centrinėje poliklinikoje tel. (8 5) 247 0027 arba

internetu https://registracija.vrcp.lt

Ambulatorijų kontaktus rasite čia: https://www.vrcp.lt/ambulatorijos/

VšĮ Vilniaus rajono centrinės poliklinikos administracija