Finansinio raštingumo olimpiada

Straipsnio data 2012-12-13

Gimnazijos gyvenimas

Finansinio raštingumo olimpiada – tai  tradicine tapusi Lietuvos moksleivių Olimpiada, skirta vaikų ir paauglių finansiniam raštingumui ugdyti.  Finansinio raštingumo olimpiadą antrus metus iš eilės kartu su partneriais organizuoja „Danske Bank“.   Konkurse dalyvauja 5-9 klasių mokiniai iš visų Lietuvos mokyklų. Olimpiadą sudaro trys etapai, vykstantys svetainėje www.fro.lt. Trijų Olimpiados etapų metu komandos varžosi atlikdamos užduotis, renka taškus ir komisijos balus. 
Mūsų mokykla šiemet taip pat ryžosi dalyvauti šioje olimpiadoje. Olimpiadoje dalyvavo 9 klasė – „Marijampoliukai“ (mokytojas A. Guzėjus), 8b – „Džigitai“ ir 5 klasė (mokytoja L. Šlenderytė), 7 klasė – „Slonikėnai“ (mokytoja R. Garpuškinienė), 6 klasė – „Auksiukai“ (mokytoja Z. Prelgauskienė)

Buvo nelengva, teko spręsti daug ir visokių finansinių užduočių, kurti verslo planą. Du olimpiados etapai – tai dvi misijos. Misijos truko  6 savaites, nuo spalio 15 iki lapkričio 26 d. 
Pirmąjį ir antrąjį etapą sudarė  4 užduotys, kiekvienoje užduotyje (misijoje) buvo daugiau nei 10 užduočių. Užduotis klasės turėjo spręsti bendromis jėgomis, t. y. būti tikra komanda. Laimėtų taškų skaičius priklausė nuo gebėjimo suprasti sąlygą, greitai mąstyti ir priimti teisingą sprendimą.  Trečiojo etapo užduotis buvo kūrybinė: reikėjo sukurti 3 min. filmuką apie tai,  kam klasė sugalvoja sutaupyti arba užsidirbti pinigėlių ir kaip tai gali įgyvendinti. Manau, tai buvo sunkiausias išbandymas, bet jis atskleidė naujus mokinių gebėjimus, asmenybės bruožus. Džiaugiamės, kad finalą pasiekė beveik visos komandos ir surinko nemažai taškų. Kiekviena komanda, sėkmingai įveikusi  visus tris Finansinio raštingumo olimpiados etapus, apdovanota Stanislovo Sajausko knyga „Pinigų istorija“ ir diplomu.