Edukacinė pamoka Energetikos ir technikos muziejuje

Straipsnio data 2020-02-26

Išvykos ir ekskursijos

Saulėtą vasario 26-ąją 6 klasės mokiniai ir jų vadovė Rita Sakalauskienė vyko į Energetikos ir technikos muziejų. Mokiniai su nekantrumu laukė užsakytos  edukacinės programos ,,Iliuzijos – mokslas, mistika ar apgaulė?“

Užsiėmimas prasidėjo pastato rūsyje, jį vedė charizmatiškasis gidas Žilvinas, kuriam pirmiausia knietėjo išsiaiškinti, kaip mokiniai  supranta, kas yra iliuzija. Pasirodo, kad paaiškinti nebuvo taip paprasta. Klausydami gido  Žilvino pasakojimo, šeštokai žingsnis po žingsnio sužinojo apie įvairias iliuzijų rūšis, jų taikymo priežastis ir tikslus. Patys atliko bandymus ir atrado, kaip kuriamos įvairios optinės apgaulės, suprato, kad iliuzijos yra ir mistinis, ir mokslo nagrinėjamas reiškinys. Daugiausia emocijų sukėlė judantys paveikslėliai, 3D anaglifai. Vėliau kilome į interaktyvių įrenginių salę. Gidas toliau stebino ir žavėjo mokinius. Smagiausia, kad baigiantis užsiėmimui, šeštokams buvo leista nučiuožti čiuožykla, kuri rodo  asmeninį vidutinį greitį.

Laikas neprailgo, džiaugėmės prasmingai praleista diena, nes papildėme savo žinių bagažą ir perpratome, kokiu būdu sukeliami iliuziniai efektai ir kaip jie gali būti taikomi kasdieniniame pasaulyje.

                                                             Rita Sakalauskienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė