Valstybės atkūrimo dienos proga – Valstybės pažinimo centro edukacinis užsiėmimas mūsų gimnazijos 5-6 klasių mokiniams

Straipsnio data 2020-02-25

Gimnazijos gyvenimas

Artėjant vasario 16-ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, Valstybės pažinimo centras paskelbė, kad dovanoja šešiolika edukacinių užsiėmimų ir drauge kviečia švęsti visą šalį!
Sąlyga tokia – užpildyti pateiktą formą ir nurodyti, kodėl edukacinį užsiėmimą turėtų vesti būtent mūsų gimnazijos mokiniams. Laimėti galėjo tik šešiolika originaliausiai anketą užpildžiusių dalyvių.
Mokytojos Rita Sakalauskienė ir Tatjana Paškel ilgai suko galvas, kaip įdomiau ir linksmiau pristatyti  Marijampolio M. Lukšienės gimnaziją.
Labai apsidžiaugėme, kai Valstybės pažinimo centro komanda pareiškė padėką už  iniciatyvumą bei stiprią motyvaciją bei pranešė, kad  patekome tarp šešiolikos atrinktųjų, nors buvo sulaukta daugiau nei 180 anketų iš visos Lietuvos. Manome, kad tai puiki dovana mūsų auklėtiniams.
Ilgai lauktas edukacinis užsiėmimas 5 ir 6 klasių mokiniams įvyko 2020-02-25 dieną. Jį vedė šaunus edukacinių užsiėmimų vedėjas Mantas Kuizinas. Temą atskleidė įvadinis filmas, mokiniai suprato, kad šiandien gilins žinias apie pilietiškumą, aiškinsis, kaip tampama piliečiu. Užsiėmimas prasidėjo ,,Susipažinimo” žaidimu, vėliau buvo suformuotos komandos, kurios išsirinko savo kapitonus, atsakingus už visos komandos darbą.
Pirmoji komandinė užduotis buvo su planšete, kuri skirta skenuoti kodus. Tai atliko komandų kapitonai. Jie su savo komandos nariais turėjo išsiaiškinti, koks žmogus ir ką kalba apie valstybę ir pilietiškumą. Po 10 minučių komandos pristatė užduotis, o Mantas apibendrino komandų darbą. Antroji užduotis buvo skirta išsiaiškinti, kaip galima gauti Lietuvos pilietybę. Kiekviena grupė analizavo jai skirtą situaciją. Skaitė, aiškinosi, išgrynino sąlygas ir užrašė, kaip galima tapti Lietuvos piliečiu. Paskutiniąja užduotimi grupės nariai pasitikrino, ar yra pakankamai pilietiški. Braižė pilietiškumo žvaigždę, ją aptarė. Vedėjas Mantas pateikė siūlymų, kaip galima tapti geresniu piliečiu. Vėliau pildė piliečio priesaiką, ją garsiai perskaitė. Bibliotekos vedėja Daiva Rodevičienė, kuri talkino viso renginio metu, padarė bendrą nuotrauką.
Dvi valandos prabėgo nepastebimai.
Esame dėkingi Valstybės pažinimo centro komandai ir edukacinių užsiėmimų vedėjui Mantui už drauge praleistą laiką, įdomiai organizuotą edukacinį užsiėmimą, įgytas žinias ir, žinoma,  už dovanas, skirtas mūsų gimnazijai.

                                                        Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rita Sakalauskienė