Pranešimas „Pavojai internete“

Straipsnio data 2020-02-05

Gimnazijos gyvenimas

Internetas neatsiejama mūsų gyvenimo dalis: internete mes ieškome informacijos, bendraujame su draugais ir giminėmis, žaidžiame žaidimus, dirbame ir mokomės. Tobulėjant technologijoms, internete atsiranda ir vis daugiau pavojų: daugėja sukčių, siekiančių išvilioti kuo daugiau privačios informacijos, daugėja ir psichologinio smurto atvejų.

Artėjant Tarptautinei Saugesnio interneto dienai, vasario 5-ąją, gimnazijoje lankėsi Vilniaus rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai – Stanislav Voitechovskij ir Andželika Rakauskienė. Jie IG-IVG klasių mokiniams skaitė pranešimą apie pavojus internete.

Mokiniai buvo supažindinti su pavojais viešose erdvėse platinant informaciją apie save. Pareigūnai akcentavo pavojus, slypinčius socialiniuose tinklalapiuose. Informavo, kad vaikai ir paaugliai dažniausiai nukenčia nuo patyčių ir priekabiavimo internete, kurie pasireiškia grasinimais, persekiojimu ir kitais žeminančiais veiksmais virtualioje erdvėje. Taip pat pasitelkiant viliojimo internete veiksmus bei naudojantis vaikų patiklumu ir naivumu jie įtraukiami į seksualinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Vilniaus rajono bendruomenės pareigūnai ragina visus būti budrius ir pasisaugoti naršant, apsiperkant, tvarkant pinigines perlaidas, bendraujant internete. Atminkite, kad žmonės internete gali būti ne tais kuo prisistato. Būkite atsakingi internete, ir internetinėje erdvėje esant bet kokiems įtarimams nebijokite kreiptis į suaugusiuosius ir į policiją.

Socialinė pedagogė Renata Radivilovič