Tarptautinė nerūkymo diena  

Straipsnio data 2019-11-21

Gimnazijos gyvenimas

Kodėl žmonės rūko? Mokslininkų teigimu, tai stimuliuoja malonius pojūčius tam tikruose smegenų centruose, tačiau tai kas sukelia trumpalaikį malonumą yra atsakingas ir už ilgalaikes neigiamas pasekmės. nerukimo-diena

Kiekvienais metais trečiąjį lapkričio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena yra gera proga atkreipti rūkančiųjų dėmesį į galimybes atsisakyti rūkymo savo ir savo artimųjų sveikatos labui. Minint šią dieną gimnazijos 5-IVG klasių mokiniai dalyvavo varžybose. Gimnazijos koridoriuose buvo paslėpti A4 formato lapai, ant kurių buvo atspausdinta informacija apie rūkymą bei jo žalą organizmui. Per 10 minučių kiekviena klasė turėjo surinkti kuo daugiau tokių lapų. Šį kartą greičiausi buvo gimnazijos 5-okai. Žinoma, jie neliko be apdovanojimo. Už greitį ir pastangas nugalėtojai buvo apdovanoti obuolių sultimis, o visi kiti dalyvavę varžybose galėjo paskanauti obuolių.

Jeigu kiekvieną kartą prieš užtraukiant dūmą pagalvotume, kad kiekviena cigaretė yra iškeičiama į vieną gyvenimo dieną, ar priimtume tą patį sprendimą – rūkyti? Kiekviena diena yra tinkama mesti rūkyti. Neapgaudinėkime savęs, kad rūkymas padeda įveikti stresą. Stresą galite įveikti Jūs, o ne cigaretės.

                                                                                                                      Socialinė pedagogė Renata Radivilovič