Savanorystė – gerumo mokykla

Straipsnio data 2019-12-12

Gimnazijos gyvenimas

Artėjant gražiausioms metų šventėms, visi nori būti geresni, dalintis gerumu ir daryti gerus darbus. Mano klasė, penkiolika 5 klasės mokinių, noriai atsiliepė į Labdaros ir paramos fondo “Algojimas” kvietimą ir prisijungė prie socialinio Švelniukų projekto „Papuošk Kalėdų eglę Švelniukais ir padėk vaikams su negalia!“. Mes gaminomeŠvelniukus, kurie bus pardavinėjami įvairioms Lietuvos bendruomenėms, organizacijoms bei pavieniams asmenims. Iš fondo medžiagų mums pavyko pagaminti 53 Švelniukus.Švelniukas – tai mūsų fondo simbolis, kuris atsirado mamų, auginančių negalią turinčius vaikus, dėka. Tai – mažas, spalvotas, ant piršto užmaunamas minkštas žaisliukas – meilė ir gėris, perduodamas iš širdies į širdį. Švelniukas – tai simbolis, kuriuo “Algojimas” stengiasi įveikti didžiausią virusą visuomenėje – patyčias, kurios kyla iš baimių, paties savęs nepažinimo ir nepriėmimo, o tuo pačiu – nenorėjimo pažinti ir priimti kitą. DovanokimeŠvelniuką. Tai – draugiškumo simbolis. Visus mus apėmė geri, šilti jausmai, kai kirpome detales, rišome ausytes, rankytes, apsiaustukus.
Mes išgirdom fondo kvietimą: tegul Švelniukų skleidžiama meilė pasiekia kuo daugiau žmonių! Prisijungti gali kiekvienas.
Visus kviečiame paskaityti psichologo ClaudeSteiner pasaką apie šiltus Švelnukus, kurie suaugusiems ir vaikams primena, ko kiekvienam iš mūsų reikia.

Tatjana Paškel, 5 klasės vadovė