Gabesnių vaikų vedama lietuvių literatūros pamoka

Straipsnio data 2019-10-18

Gimnazijos gyvenimas

Spalio 18 d. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos 7 klasės mokinės Dominyka Roževič, Sabina Krasauskaitė, Karolina Butrimovič ir Dovilė Borusevičiūtė vedė lietuvių literatūros pamoką „Vytauto Mačernio asmenybė ir kūryba“. Pakalbinome mokines, kaip joms sekėsi ruoštis pamokai, parinkti užduotis, ar ją patiko vesti ir kuo ypatinga mokytojo profesija.
Kaip sekėsi ruoštis pamokai? Ar patiko ją vesti? Kodėl?
Dominyka Roževič
. Man tikrai patiko vesti pamoką, pasijutau kaip tikra mokytoja. Nagrinėjome jauniausio mūsų literatūros klasiko Vytauto Mačernio kūrybą, skaitėme jo laiškus, mėginome apibūdinti poetą iš jo laiškų.

Sabina Krasauskaitė. Vesti pamoką labai patiko, bet buvo sunku sutelkti visos klasės dėmesį, organizuoti grupinį darbą.  Labiausiai patiko stebėti klasės darbą. Manau, kad geriausiai sekėsi mokiniams, kurie nuoširdžiai dirbo ir norėjo mokytis. Grupinį darbą pasirinkome, kad vaikai išmoktų bendradarbiauti.
Dovilė Borusevičiūtė. Man irgi labai patiko vesti pamoką. Buvo labai  įdomu. Ypač patiko tikrinti vaikų atliktas užduotis. Pasijutau kaip tikra mokytoja.

Ką galėtumėte pasakyti apie mokytojo profesiją?

Dominyka Roževič. Mokytojas – tai toks žmogus, kuris moko skaičiuoti, rašyti, skaityti, bendrauti, ugdo tolimesniam gyvenimui. Ši profesija yra labai sunki, nes reikia ruoštis kiekvienai pamokai, raminti vaikus. Be mokytojų nieko neišmoktume. Bėda ta, kad jiems tenka susidurti su triukšmaujančiais ar per garsiai kalbančiais mokiniais. Mūsų klasė yra gera, sportiška, tik dažnai niršta ant mokytojų dėl to, kad gauna per prastus pažymius. Pajutau, kokia sunki yra mokytojo profesija. Visų pirma labai sunku sutramdyti vaikus, kad jie netriukšmautų. Bet ši profesija yra nuostabi. Pajutau, kaip gera ir malonu būti mokytoja.

Sabina Krasauskaitė. Mokytojo profesija šiais laikais yra labai vertinama, todėl, manau, jaunoji karta turėtų drąsiau ją rinktis. Su mokytojo pagalba mes išmokstame skaityti, rašyti, pažinti gyvenimą. Mokytojai mus lydi visą gyvenimą, juos reikia vertinti.

Kaip manote, ar  jums viskas pavyko, ką buvote suplanavusios?
Sabina Krasauskaitė. Mums pritrūko šiek tiek laiko. Norėjome, kad vaikams būtų įdomiau, todėl ieškojome originalesnių ir įvairesnių užduočių. Bet kitą kartą vesdamos pamoką būsime griežtesnės. Kartais mokytojas turi būti griežtesnis, kad mokiniai pasiektų geresnių rezultatų.
Dominyka Roževič. Manau, kad mums pavyko pasiekti tai, ką buvome susiplanavusios.  Galbūt kitą kartą prigalvosime daugiau  įdomesnių veiklų.
Užrašė lietuvių kalbos mokytoja Daiva Stakišaitienė

 img_0898