Mokinių vasaros poilsio programa „Atverk duris vasarai“ Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijoje

Straipsnio data 2019-07-02

Išvykos ir ekskursijos

Mokinių vasaros stovykla – tai puikus pasirinkimas gerai praleisti laiką su bendraamžiais. Birželio 25 – liepos 2 dienomis Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijoje buvo organizuota pažintinė, kūrybinė, meninė bei sportinė stovykla mokiniams „Atverk duris vasarai“. Stovyklos metu jaunieji stovyklautojai prasmingai ir turiningai leido laisvalaikį gimnazijoje ir už jos ribų: demonstravo savo sportinius ir kūrybinius gebėjimus.

Stovyklos metu mokiniai keliavo į Anykščius, Druskininkus, Molėtus. Edukacinių išvykų metu stovyklautojai mokėsi kepti duoną ir šakočius, lipdyti molinius puodus, kopė į Anykščių lajų tako ir Mindūnų apžvalgos bokštus, aplankė Molėtų skulptūrų parką. Grūto parke patyrė daug įdomių nuotykių. Šakočių muziejuje turėjo galimybę pamatyti patį didžiausią šakotį iškepta Lietuvoje. Taip pat aplankė ir vienintelį Pabaltijo šalyse esantį Arklio muziejų.

Gimnazijoje vykusių veiklų metu mokiniai mokėsi socialinių bei gyvenimo įgūdžių. Kūrybinių užsiėmimų metu mokiniai gamino vėjo malūnėlius, kuriais buvo papuoštas gimnazijos kiemas. Iš gamtinių medžiagų kūrė mandalas. Mokiniams labai patiko bendros veiklos su Marijampolio lopšelio-darželio auklėtiniais, kurių metu mokėsi įvairių lietuvių liaudies žaidimų ir dainų.

Paskutiniąją stovyklos dieną mokiniai lankėsi Migūnų parke kuriame grožėjosi jo gamta, maudėsi, juokavo, žaidė judrius žaidimus. Visi drauge aptarė stovyklos veiklas, dalijosi įspūdžiais. Mokiniai buvo apdovanoti padėkomis, atminimo dovanėlėmis. Atsisveikindami su stovykla, stovyklautojai padėkojo stovykloje dirbusioms vadovėms už įdomiai ir įsimintinai kartu praleistas dienas. Tikimės, jog stovyklautojai dar ilgai su savimi nešiosis stovyklos “Atverk duris vasarai” prisiminimus! :) Iki susitikimo kitais metais!

Socialinė pedagogė Renata Radivilovič
Bibliotekininkė Daiva Rodevičienė