Mokinių išvyka į Vilniaus apskrities A. Mickevičiaus viešąją biblioteką

Straipsnio data 2019-04-29

Išvykos ir ekskursijos

Pasibaigus atostogoms, balandžio 29 d., 5-7 klasių mokiniai kartu su bibliotekininke D. Rodevičienė ir lietuvių kalbos mokytoja R. Sakalauskiene vyko į edukacinį užsiėmimą „Šnipai bibliotekoje“ Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekoje.  Mokiniai buvo supažindinti su bibliotekos istorija, teikiamomis paslaugomis, turėjo galimybę apžiūrėti patalpas – abonementą, skaityklas, vaikų biblioteką, sužinojo, kad vaikų literatūros skyrius yra įsikūręs buvusiuose grafų Juozapo ir Sofijos Tiškevičių  rūmuose, o bibliotekos rūsiuose Antrojo pasaulinio karo metais slėpėsi žmonės. Susipažino su erdve, kurioje gyvena stebuklingas voras, ir dar sužinojo, kad  vienas bibliotekos koridorius- tai buvusi miesto gatvė, kuri skyrė du pastatus, taip pat  grožėjosi atrestauruotomis bibliotekos erdvėmis. Susipažino su bibliotekininko profesija. Apsilankė bibliotekoje veikiančiose parodose.
Aplankę bibliotekos erdves „@vilys“, „Labirintas“, “ Gėlių pieva“ , „Obuolynas“, pasiskirstę komandomis, mokiniai tapo šnipais. Kiekviena šnipų komanda gavo skirtingas užduotis, o bibliotekoje paslėpti įkalčiai padėjo išnarplioti sunkią bylą.
Visi buvo labai smalsūs, geros nuotaikos, kūrybingi, aktyviai dalyvavo edukacinėje veikloje. Grįžome smagiai ir turiningai praleidę laiką.

Daiva Rodevičienė
Rita Sakalauskienė