Jungtinė dviejų gimnazijų komanda viktorinoje IFtorina2019

Straipsnio data 2019-01-26

„Mokykla mokyklai“

2019-01-26 Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos IV G kl mokiniai kartu su Rudaminos Ryto gimnazijos III G kl. mokiniais, susibūrę į jungtinę komandą, dalyvavo renginyje  „IFtorina’19“. Mūsų gimnazijos mokiniai jau kelintus metus dalyvauja IFtorinoje, todėl nusprendė pakviesti kaimynus ir sudalyvauti kartu. Su Vilniaus Rudaminos „Ryto“ gimnazija vykdome projektą „Mokykla – mokyklai“, įgyvendiname jo tokius uždavinius, kaip plėtoti mokinių saviraišką, kūrybinę iniciatyvą, savarankiškumą, stiprinti mokytojų ir mokinių partnerystę.

Kiekvienais metais VDU Informatikos fakultetas IFtorinoje pateikia daug komandinių įtraukiančių rungčių, organizuoja aktualias paskaitas, praktines veiklas tiek mokiniams, tiek mokytojams.  Kol mokiniai dalyvauja komandinėse rungtyse, mokytojai mokosi, dalyvauja veiklose.

Mokinių žodžiais tariant: visos IFtorinos užduotys buvo naudingos mokiniams, bet labiausiai patiko programavimas su Pitonu, estafetės, į kurias buvo įtraukti įvairaus pobūdžio klausimai, QR kodų nuskaitymas.  Pastaraisiais buvo užkoduoti labai smagūs galvosūkiai. Deja, mokiniai pasigedo kasmetinių kompiuterių surinkimo ir detalių atpažinimo rungčių, nes jas pakeitė naujos komandinės rungtys.

Jungtinė dviejų gimnazijų komanda nedaug atsiliko nuo prizininkų, apdovanota vertingais paskatinamaisiais prizais ir atminimo dovanėlėmis. O IFtoriną vainikavo didelis skanus tortas su arbata. Su gera nuotaika, kupini įspūdžių ir emocijų kartu grįžome namo.

Plačiau apie IFtoriną >>> http://if.vdu.lt/iftorina19-kelione-i-marsa-ir-informatiko-nedarbo-diena/

Regina Garpuškinienė, IT mokytoja metodininkė