Apie karjerą IT pasakojo NFQ Technologies kompanijos atstovės

Straipsnio data 2017-12-01

Gimnazijos gyvenimas

2017 m. gruodžio 1 d. NFQ vadovų atstovų komanda atvažiavo į mūsų gimnaziją. Gimnazijoje lankėsi Gita Žemgulienė, NFQ Technologies vyr. programuotoja ir Viktorija Pranckietytė-Žalėnė, NFQ Technologies rinkodaros vadovė. Jos moksleiviams papasakojo daug įdomybių, įrodančių, kad programavimas – tai ne tik vienetai ir nuliai. I-IV G klasių mokiniai daugiau sužinojo apie galimybes IT sferoje, apie IV industrinę revoliuciją, apie tai, kas mūsų laukia po kokių 10 metų. 

NFQ Technologies – tarptautinė, Lietuvos ir Vokietijos kapitalo programinės įrangos kūrimo kompanija, įgyvendinanti didelės apimties web ir mobile sprendimus kelionių, logistikos, aviacijos ir prekybos sektoriuose.

Mokiniai sužinojo,kokios galimybės laukia IT sektoriuje dirbančių žmonių; kokius projektus iš „kosmoso” jie gali kurti, kaip gali keisti pasaulį, kokias savybes ugdant, žmogus gali tapti sėkmingu.

Dėkojame viešnioms, kurios paneigė susidariusius mitus, kad: IT nuobodu, programuoja tik vaikinai, meniškos sielos žmogus neturi ką veikti IT sferoje.

R. Garpuškinienė, IT mokytoja metodininkė