Išvyka į Vilniaus apskrities A. Mickevičiaus biblioteką

Straipsnio data 2017-11-22

Biblioteka

Lapkričio 22 d., tęsdami projektą „Mažos ir didelės bibliotekos. Informacijos paieška“, 6 klasės mokiniai kartu su vyresniąja lietuvių kalbos mokytoja R. Sakalauskiene ir bibliotekininke D. Rodevičiene vyko į Vilniaus apskrities A. Mickevičiaus biblioteką dalyvauti interaktyviame žaidime „Knygų lobis“.

Mokiniai Šiaurės šalių bibliotekų savaitės metu puikiai susipažino su piratais, jų gudrybėmis, lobio paieškomis, patys mokėsi paslėpti lobius, piešė lobių žemėlapius, todėl jiems tereikėjo kantrybės, gudrybės ir narsos, kad surastų kažkur bibliotekoje paslėptas pirato brangenybes!

Labai smagiai nusiteikę šeštokai pasiekė A.Mickevičiaus biblioteką. Pirmiausia mažieji lankytojai buvo supažindinti su bibliotekos erdvėmis, vėliau paskirstyti į komandas, supažindinti su žaidimo taisyklėmis. Aktyviai nusiteikę mokiniai pradėjo žaidimą „Knygų lobis“. Laikas bibliotekoje bėgo nepastebimai, nes reikėjo įveikti 7 informacinio raštingumo užduotis. Po lobio paieškos buvo paskelbta komanda nugalėtoja. Gimnazijai buvo padovanotas stalo žaidimas „Pasivaikščiojimai po Vilnių“ (jį galite žaisti bibliotekoje).

Mokiniai buvo patenkinti užsiėminu ir sakė, kad  nekantriai laukia kitos išvykos į dar vieną biblioteką.

Bibliotekininkė D. Rodevičienė
Lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja R. Sakalauskienė