Tarptautinės nerūkymo dienos paminėjimas mūsų gimnazijoje

Straipsnio data 2017-11-26

Gimnazijos gyvenimas

Tarptautinė nerūkymo diena yra gera proga atkreipti rūkančiųjų dėmesį į galimybes atsisakyti rūkymo savo ir savo artimųjų sveikatos labui. Taip pat šią dieną svarbu minėti, kad nerūkantys žmonės būtų užtikrinti savo sprendimo teisumu.

Minint Tarptautinę nerūkymo dieną  mūsų gimnazijoje septintos ir dešimtos klasės mokiniai  paruošė du pranešimus: „Rūkymo žala“ ir „Kas yra rūkymas“. Šie pristatymai buvo paskelbti  gimnazijos informaciniame centre ir kiekvienas mokinys galėjo pasiskaityti. Septintokai pertraukos metu demonstravo mankštos pratimus pradinių klasių mokiniams, norėdami parodyti, kad sveikiau yra sportuoti, o ne rūkyti.

Gimnazijos mokiniai, pertraukos metu, turėjo atsakyti į klausimą: kokia rūkymo žala žmogaus organizmui? Atsakiusieji gaudavo prizą – vėjo malūnėlį. Laimėjusieji bandė juos pūsti, kaip įrodymą, kad iš plaučių geriau pūsti orą, o ne dūmą.

Pirmos klasės mokiniai klausė pasaką apie tabako lapus ir aiškinosi, kokią žalą daro tabako vartojimas žmogui. Piešė piešinius tema, kas yra geriau už rūkymą. Kiti pradinių klasių mokiniai taip pat piešė priešinius, rašė artimiesiems laiškus, kuriuose pateikė, kaip rūkymas kenkia jų sveikatai.

Psichologė Milda Biveinienė

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Ana Kamarauskienė