Edukacinė pamoka apie Baroką

Straipsnio data 2012-10-16

Išvykos ir ekskursijos

2012 m. spalio 16 d. 11 kl. mokiniai vyko į Vilniaus paveikslų galeriją, kurioje dalyvavo edukacinėje pamokoje apie Baroką.

Savo įspūdžius pasakoja Lešekas: ,,Pamoka padėjo geriau suprasti, kas yra Barokas. Manau, jis yra iš tikrųjų keistas ir įmantrus. Gidė pasakojo, kaip anksčiau rengėsi valdovai, kunigaikščiai, bajorai. Man labai patiko ši edukacinė pamoka, manau, jog visiems draugams taip pat, nes tokios edukacinės pamokos padeda geriau pažinti per pamokas nagrinėjamą temą. Mano manymu, edukacinės pamokos visada praverčia, kai rašai rašinius, nes gali parašyti tai, ko per pamokas nesužinosi.

Visgi labiausiai patiko edukacinės pamokos kulminacija: mus pakvietė padaryti baliaus kaukę (tokios kaukės buvo labai populiarios Baroko laikais). Iš pirmo žvilgsnio man pasirodė, jog tas kaukes bus sunku pasidaryti, tačiau kibome į darbą susidomėję. Darydami kaukes mes kiekvienas išreiškėme savo vaizduotę.

Tikiuosi, kad ir ateityje mokytojai mus užregistruos į dar įdomesnes pamokos, kurios bus tiek pat naudingos, kiek ir ši edukacinė pamoka“.

E. Kazakevičiūtė, lietuvių k. vyr. mokytoja