Projektas – „Gyvai“

Straipsnio data 2014-09-01

„Gyvai“

Gimnazija nuo 2014-2015 m. m. dalyvauja prevencinėje programoje „Gyvai“ ir vykdo ją 6-7 klasėse. 2017-2018 m. m. programos vykdytojos gimnazijoje yra socialinė pedagogė Renata Repeikienė ir psichologė Milda Biveinienė.

Programa „Gyvai“ yra mokyklinė psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencijos programa, kurios pagrindinis tikslas – suteikti vaikams gyvenimo įgūdžių, reikalingų sveikai gyventi ir nepradėti vartoti tabako, alkoholio ir narkotikų.

Programa „Gyvai“ buvo sukurta, sėkmingai įgyvendinta ir įvertinta 2003–2007 metais Europos Komisijos paremtame tarptautiniame projekte „Europinė priklausomybės nuo narkotikų programa“ (EU-Dap – European Drug Abuse Prevention Trial)‏. Tyrimo rezultatai parodė, kad programoje „Gyvai“ dalyvavę moksleiviai pradėjo mažiau eksperimentuoti su alkoholiu ir rūkalais. Šios programos efektyvumą lemia tai, kad „Gyvai“ pamokose ne tik suteikiama informacija apie psichiką veikiančių medžiagų vartojimo žalą, bet ir ugdomi moksleivių gyvenimo įgūdžiai.

6–7 klasių moksleiviai dalyvauja 12-oje pamokų, kuriose mokosi bendrauti, kritiškai ir kūrybiškai mąstyti, apginti savo nuomonę, atpažinti bendraamžių įtaką, supažindinami su alkoholio, tabako ir narkotikų keliama žala.

Daugiau informacijos apie programą galite rasti www.mentor.lt ir pažiūrėję trumpą pristatomąjį filmuką- https://www.youtube.com/watch?v=AHBfI9ab7lw#t=12 .

mentor-logo