Pamoka M. Mažvydo bibliotekoje

Straipsnio data 2017-09-27

Biblioteka

Saulėtą rugsėjo 27 dieną, 6 klasės mokiniai su lietuvių kalbos mokytoja Rita Sakalauskiene ir bibliotekininke Daiva Rodevičienė, tęsdami projektą „Mažos ir didelės bibliotekos. Informacijos paieška“, vyko į pamoką netradicinėje erdvėje – Lietuvos Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje. Projekto tikslas- supažindinti mokinius su Vilniaus rajono ir Vilniaus miesto bibliotekomis, mokytis mąstyti, ieškoti informacijos, ją apdoroti, atrasti įvairių problemos sprendimo būdų. Mokiniai turėjo atlikti jiems skirtas užduotis-rasti informaciją apie biblioteką.

Pamoka prasidėjo nuo Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus. Lydimi Nacionalinės bibliotekos gidės mokiniai susipažino su atsinaujinusios bibliotekos erdvėmis, kuriose siūloma daug naujų veiklos rūšių, mokslo, parodų ir muzikos erdvėmis, pabuvojo įvairiose skaityklose, sužinojo apie teikiamas paslaugas. Gidės pateikė įdomios informacijos apie biblioteką, jos istoriją. Šeštokus sužavėjo marmuriniai laiptai, didingos kolonos, puošnūs vitražai, pribloškė bibliotekos dydis. Visi mokiniai čia lankėsi pirmąsyk, todėl gidei  pateikė daug įdomių klausimų, į kuriuos jiems buvo išsamiai atsakyta.

Iš Lietuvos Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos šeštokai išėjo ne tik puikiai nusiteikę, bet ir daug sužinoję, nes visi užduočių lapai buvo užpildyti.

Lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja R. Sakalauskienė
Bibliotekininkė D. Rodevičienė