Integruota lietuvių kalbos pamoka bibliotekoje

Straipsnio data 2017-09-06

Biblioteka

Šiandieniniame pasaulyje kiekvienas žmogus susiduria su kintančiomis situacijomis, kurios reikalauja vis naujų žinių. Taip pat su šia informacijos gausa susiduria ir mokiniai. Jie turi sugebėti nepasiklysti ir tinkamai atsirinkti tai, kas yra svarbu ir naudinga

2017-09-06 bibliotekoje vyko integruota lietuvių kalbos pamoka. 6 klasės mokiniai su mokytoja R. Sakalauskiene per lietuvių kalbos pamoką atėjo į biblioteką ieškoti informacijos apie Lietuvos piliakalnius. Šios pamokos tikslas buvo susipažinti ne tik su enciklopedijų įvairove, bet ir gauti bibliografinių žinių bei išmokyti šeštokus rasti reikiamą informaciją enciklopedijoje.

Pamoka prasidėjo prie knygų lentynos, kur sudėti Visuotinės lietuvių enciklopedijos tomai. Bibliotekininkė D. Rodevičienė mokiniams papasakojo apie informacijos paiešką bibliotekoje, priminė, jog dirbant su enciklopedijomis svarbiausia mokėti abėcėlę.

Išklausę apie informacijos paiešką enciklopedijoje mokiniai ėmė ieškoti informacijos. Jiems buvo nelengva, todėl padėjo ir bibliotekininkė, ir mokytoja R. Sakalauskienė. Surastą informaciją mokiniai glaudino ir pristatė bendraklasiams.

Šios netradicinės pamokos metu mokiniai gavo ne tik lietuvių kalbos, istorijos, bet ir išmoko bendradarbiavimo bei organizuotumo.

Lietuvių kalbos vyresn. mokytoja R. Sakalauskienė,

bibliotekininkė Daiva Rodevičienė