Ketvirtokų išleistuvės

Straipsnio data 2017-05-30

Ketvirtokų palydos

Greitai bėga laikas… Atrodo visai neseniai – Rugsėjo 1-ąją, mokinukai nedrąsūs, tvirtai laikydami tėvelių ranką, ėjo į nežinomą, šiek tiek baugų, bet viliojantį mokyklinį gyvenimą, pirmąją klasę. Ketverius metus drauge su klasės draugais bei mokytoja dalinosi džiaugsmais ir rūpesčiais, kartu ėjo nelengvu mokslo pažinimo keliu. Pradinukai  mokykloje daug ko išmoko, tačiau gegužės 30  d.  atėjo laikas atsisveikinti su pradine mokykla ir savo pirmąja mokytoja Rasa Makarevičiene. Paskutinę mokslo metų dieną, vaikai dalijosi savo patirtimi, patys pravedė paskutinę pamoką pradinėje mokykloje – „Mūsų vertybės“. Vaikai tėvelius bei gimnazijos bendruomenę mokė kaip atskirti melą nuo tiesos, draugystę nuo išdavystės, vertybes nuo puikybės … Mokiniai renginio metu deklamavo eiles, dainavo dainas, grojo ir šoko.

Gimnazijos direktorė Jūratė Adrija Šidlauskienė įteikė mokiniams pradinio išsilavinimo pažymėjimus, padėkos raštus, taip pat padėkojo tėveliams už bendradarbiavimą su mokykla.

Išsiskyrimai visada labai liūdni, tačiau mokslo kelias nesibaigia,  žengiant pagrindinės mokyklos mokslo keliu, už rankos juos ves klasės auklėtoja Regina Garpuškinienė.

Renginio metu vaikai sulaukė tėvelių parengtos staigmenos, į svečius atvyko Mokslinis šou – „Atradėjas“.
Vaikai stebėjo ne tik efektyvius stebuklus, tačiau ir patys dalyvavo moksliniuose eksperimentuose, kurių metu jautėsi tikrais mokslininkais.

                                                                        Rasa Makarevičienė, pradinio ugdymo mokytoja metodininkė