Europos dienos šėlsmas mūsų gimnazijoje

Straipsnio data 2017-05-09

Gimnazijos gyvenimas

Gegužės 9-oji diena – Europos diena, kurią mūsų gimnazija paminėjo išskirtinai su didžiule gausa įvairių renginių.

Pirmiausiai, šventiniai balionai ir informatyvus stendas sutiko mokinius ir mokytojus. Visą dieną į pilietiškumo ir istorijos pamokų veiklas buvo integruotos Europos Sąjungos tematika ir vyresnėliai prisiminė ES vystymosi kelią, žiūrėdami filmus ir įsitraukdami į diskusijas apie ES puoselėjamas vertybes. Pradinių klasių mokiniai „keliavo” per Europą ir lankė savo mėgstamas šalis, kalbėjosi apie ES teikiamą naudą ir kaip jie su tuo susiduria.

Kiek vėliau vyko Europos egzaminas, pritraukęs didelį būrį mokinių, norinčių pasitikrinti savo žinias apie Europą bei pabandyti laimėti kelionę į Briuselį ar kitokių prizų. Klausimai mokiniams pasirodė gana kebloki ir sunkūs, tačiau rezultatų suvestinė parodė, kad lyderiaujantys yra trys, kurie beveik nepadarė klaidų. Šaunuolė Grinevičiūtė Gabrielė (7 kl.), kuri taškas į tašką kovojo su Andrejevskyte Rugile (IIIG). Galiausiai, Marcinkevič Jaroslav (IIIG) vienu tašku įsiveržė į priekį, kuris pateko į tolimesnį etapą. Palinkėkite jam sėkmės gegužės 17 d.

Taip pat mokykloje buvo paskelbtas konkursas: „Surask pasimetusias ES žvaigždes”. Gimnazijos įvairiose vietose buvo paslėptos 12 ES žvaigždžių, kurias mokiniai turėjo rasti, užregistruoti ir priklijuoti informaciniame centre. Nors dvi žvaigždutės gegužės 9-ąją nebuvo rastos, tačiau dar visą savaitę jas bus galima ieškoti. Tačiau jau dabar galima sakyti, kad itin aktyvi šiame konkurse buvo 6 kl. mergaitės: Stančik Agneška, Urynovič Augustyna, Ščensnovič Joana Milena ir Krasauskaitė Inesa.  Šaunuolės!

Reikia paminėti, kad dar balandžio mėnesį buvo skelbtas projektas -konkursas „Europos Sąjunga mano akimis”, kuris paskatino dar labiau pažinti Europos Sąjungą ir Europos parlamento veiklą. Mokiniai savo suvokimą išreiškė piešdami ir kitokiais metodais kurdami Europai skirtą kūrinį. Itin originalius ir kūrybiškus darbus pristatė IG,  IIG bei IIIG klasių mokiniai.

Ačiū visiems dalyvavusiems Europos renginiuose ir tegyvuoja susivienijusi įvairovė.

Mindaugas Rušinas, istorijos mokytojas metodininkas