Respublikinis pradinių klasių moksleivių saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens konkursas „MANO MOKYKLA GALI“.

Straipsnio data 2017-04-18

Gimnazijos gyvenimas

Nuo kovo 10 dienos gimnazijos pradinukai dalyvauja respublikiniame pradinių klasių moksleivių saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens konkurse „MANO MOKYKLA GALI“.  Konkursas skirtas 1–4 klasių moksleivių komandoms. Jo metu vaikai, atlikdami kūrybines ir logines užduotis, susipažins su saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens taisyklėmis bei sieks pagrindinio konkurso prizo – smagių „Leonardo pamokėlių“, vyksiančių klasėse ir baseine!

onkurso tikslas – skatinti vaikus susipažinti su saugiu elgesiu vandenyje ir prie vandens. Konkurse dalyvauja  4 komandos (pirmokų komanda, antrokų komanda, trečiokų komanda ir ketvirtokų komanda). Pirmame etape kiekviena komanda turėjo pateikti siūlymus, patarimus apie įvairias priemones, kurios turėtų/galėtų atsirasti prie pasirinkto vandens telkinio ir paskatintų moksleivius/aplinkinius susimąstyti ir saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens. Visų komandų iššūkio metu sukurti darbai eksponuojami gimnazijos I aukšto fojė.

Antrame konkurso etape komandos dalyvaus viktorinoje. Viktorinos metu bus patikrinamos komandų pirmojo iššūkio metu sukauptos žinios apie saugų elgesį vandenyje ir prie vandens.

Po viktorinos gimnazijos sudaryta komisija įvertins visas komandas abiejų iššūkių metu ir išrinks vieną nugalėjusią komandą ir jos sąrašą išsiųs organizatoriui  iki 2017 m. gegužės 1 d.

Organizatorių sudaryta komisija vertins tik pirmo iššūkio metu sukurtus darbus ir išrinks geriausiai pasirodžiusią komandą visos Lietuvos mastu. Laimėjusi komanda bus paskelbta 2017 m. gegužės 5 dieną. Ji gaus vardines padėkas, smagias atminimo dovanėlės ir kvietimą atvykti į saugus elgesio vandenyje ir prie vandens „Leonardo pamokėles“*!

Kartu su mokiniais konkurse dalyvauja ir komandų (klasių) mokytojos Salvija Karčiauskienė, Kristina Kutkaitė-Burak, Asta Andrikonienė ir Rasa Makarevičienė.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui  Asta Andrikonienė