Kalėdinė pasaka „Kaip vilkas uodegą prišalo“ pradinių klasių mokiniams

Straipsnio data 2016-12-23

Išvykos ir ekskursijos Naujametinis karnavalas

2016 m. gruodžio 23 d. pradinių klasių mokiniai vyko į ansamblio „Lietuva“  kalėdinės pasakos „Kaip vilkas uodegą prišalo“ premjerą. Tai muzikinis spektaklis vaikams pagal to paties pavadinimo lietuvių liaudies pasaką, kurią ansamblio atlikimui šiuolaikiškai adaptavo žinomas lietuvių rašytojas Liudvikas Jakimavičius. Tradicinė lietuvių liaudies pasakų ketveriukė – lapė, vilkas, kiškis ir ožka šiuokart visai netradiciškai aiškinosi amžinąsias jų nesantaikos priežastis. Kaip ir dera pasakose, sukdama savo uodegą, gudrioji lapė įpainioja visus į klampią istoriją, suklastodama „pasaulinį kriminalą“.

Šis pastatymas žaismingas „skaniomis“ humoristinėmis situacijomis, intriguojantis netikėtais siužeto posūkiais, įkvepiantis džiaugsminga muzika, dainomis ir šokiais.  Spektaklyje dalyvavo  ansamblio „Lietuva“ šokėjai, choro artistai bei liaudies instrumentų orkestras.

Po spektaklio tikras lietuviškas Kalėdų Senelis Kalėda pakvietė vaikus autentiškiems advento rateliams, žaidimams bei kitokiems artėjančių Kalėdų džiaugsmams patirti. Tai į šventinį rūbą įvilkta savotiška edukacinė programa, kurioje interaktyviomis priemonėmis vaikai buvo supažindinti su advento laikotarpį lydinčiais lietuvių liaudies papročiais bei tradicijomis.

Kristina Kutkaitė-Burak, pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja