Fondo „Auginame ateitį“ seminaras apie žiniasklaidą

Straipsnio data 2016-11-09

Gimnazijos gyvenimas

Lapkričio 9 dieną gimnazijoje lankėsi Simas Jatkonis, kūrybos projektų vadovas ir tekstų kūrėjas, reklamos bei viešųjų ryšių specialistas, kuris dirba su fondu „Auginame ateitį“ ir skaito seminarus. IIIG – IVG klasių mokiniams jis pasakojo apie šiuolaikinės žiniasklaidos veiklos principus ir jos įtaką visuomenei. Visi suprantame, kad žiniasklaidos perpratimas yra viena iš būtinų sąlygų auginant šiuolaikišką, kritiškai mąstantį, tvirtas vertybes turintį pilietį. Bendraudami su lektoriumi ir atlikdami praktines užduotis, mokiniai mokėsi atpažinti
žiniasklaidoje naudojamas manipuliacines technologijas, mokėsi ne tik saugiai vartoti žiniasklaidą, bet ir ją analizuoti bei argumentuotai vertinti.
Susitikimo metu lektorius parodė, kokios būna žiniasklaidos rūšys, kaip išvengti nenaudingų straipsnių skaitymų. Taip pat sužinojome, kokios žinios Lietuvoje yra skaitomiausios ir patys sukūrėme antraštę straipsniui. Smagiausia buvo kurti socialinio tinklo “YouTube“ kanalo pavadinimą pagal tematiką. Tikimės ir daugiau tokių turiningų, vaizdingų užsiėmimų.

Tatjana Paškel, direktoriaus pavaduotoja ​ugdymui,
Rugilė Andrejevskytė, IIIGkl. mokinė