„Aš – bendruomenės narys“

Straipsnio data 2011-09-30

„Aš – bendruomenės narys“

Projekto dalyvės, 9 klasės mokinės, pasakoja apie projekto veiklą. „Rugsėjį mes, projekto „Aš bendruomenės narys“ dalyviai, nusprendėme eiti į darželį. 12–okai savo apsilankymo metu gerėjosi rudenine gamta ir komponavo puokštes. Mes nusprendėme vaikams suvaidinti spektakliuką „Raudonkepuraitė“ bei nusinešti balionus su savo vardais, kad vaikai greičiau įsimintų mus. Kai atėjome, mažyliai dar gulėjo savo lovelėse. Jie buvo labai mieguisti, tačiau auklėtoja po truputį juos žadino, nes jau buvo atėjęs metas keltis. Mes įteikėme jiems savo balionėlius, susipažinome ir, palikę juos patogiai gulėti lovelėse, suvaidinome savo muzikos nestokojantį spektaklį. Miegai kaipmat išgaravo, darželinukai apsirengė ir atėjo su mumis žaisti žaidimą. Improvizavome kelionę per mišką su šviečiančia saule, lyjančiu lietumi, zuikiais. Vaikams atėjo laikas pietauti. Mes palinkėjome „skanaus“ ir, susitarę ateiti dar kartą, išėjome iš darželio.

Kitą kartą nuėjome pas vaikučius turėdami sudėtingesnę, tačiau kūrybingesnę užduotį. Suplanavome lipdyti Lietuvos pilis (Gedimino, Norviliškių pilį), Televizijos bokštą, Trijų kryžių kalną. Tačiau atvykę ir pradėję darbą pamatėme, kad viskas vyks ne taip, kaip planuota. Mūsų lipdyti kultūros paminklai virto pasakų pilimis ir šuliniais. Dirbome ilgiau, nei buvome numatę, tačiau mums buvo labai smagu, mes susidraugavome su mažyliais, nusprendėme grįžti dar kartą pas mūsų draugus arba pasikviesti juos pas save į svečius.

Jų ilgai laukti nereikėjo, jie tuoj pat atskubėjo… Mūsų dvyliktokai aprodė jiems mokyklą, o mums tuo metu buvo anglų kalbos pamoka. Vaikučiai atrodė labai smalsūs ir susidomėję mūsų mokykla. Deja, mes juos matėme labai trumpai, nes jie skubėjo apžiūrėti sporto salę, biblioteką ir kitus kabinetus. Girdėjome, kad jiems mokykloje labai patiko, ji padarė labai gerą įspūdį.

Kai paskutinį kartą lankėmės darželyje, vaikai buvo pasiilgę pasakų, todėl dabar ateiname pas juos su savo pasakom. Planuojame tolimesnę veiklą bei linkime jiems gražios Kalėdinės pasakos…“

9 kl. mokinės, projekto „Aš-bendruomenės narys“ dalyvės