JMB „Lūšiukai“ laimėjo 2 respublikinius konkursus: „Jaunimas Europos miškuose“ ir „Miško draugas 2016“

Straipsnio data 2016-05-05

Konkursai

Gegužės 5 dieną Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos jaunieji miško bičiuliai dalyvavo respublikiniuose konkursuose „Jaunimas Europos miškuose“ ir „Tiriamieji darbai miške“. Abu konkursai vyko Kauno A. Stulginskio universitete.

Konkurse „Jaunimas Europos miškuose“ dalyvavo Rugilė Andrejevskytė (IIG kl.), Tomaš Savel ir Danielius Krasauskas (IIIG kl.). Mokiniai visus mokslo metus inirtingai ruošėsi šiam konkursui: kūrė plakatą, pateiktis ir filmuką apie biokurą, anglų kalba studijavo teorinę medžiagą apie įvairių Europos šalių miškus. Iš viso konkurse šiemet dalyvavo 13 komandų iš visos Lietuvos. Atlikus visas privalomas užduotis komisijos pirmininkė paskelbė, kad III vietą iškovojo Kauno r. Kulautovos pagr. mokyklos jaunieji miško bičiuliai, II vietą – Vilniaus r. Juodšilių „Šilo“ gimnazijos JMB, o I vietą užėlė „Lūšiukai“ iš Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos. Rugsėjo mėn. „Lūšiukai“ vyks į konkurso „Jaunimas Europos miškuose“ tarptautinį etapą Latvijoje, kur atstovaus Lietuvos jaunuosius miškininkus.

Konkurse „Tiriamieji darbai miške“ dalyvavo 8 klasės mokinės Gabrielė Kaminskaitė ir Guoda Taučiutė. Jos pristatė tiriamąjį darbą „Miško sodinukų apsaugos tyrimas naudojant repelentą Cervavol Extra“. Mergaitės puikiai pristatė visus metus ruoštą tiriamąjį darbą ir buvo įvertintos IV vieta. Abi mokinės pakviestos stovyklauti gamtosauginėsi stovykloje „Mūsų žalioji vasara“ Karklėje.

Šiais mokslo metais Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos „Lūšiukai“ laimėjo I vietą jaunųjų miško bičiulių sambūrio konkurse „Miško draugas 2016“ ir buvo išrinkti, kaip patys aktyviausi ir geriausi jaunieji miško bičiulai visoje Lietuvoje. Net 14 būrelio narių vyks poilsiauti birželio 28 liepos 4 dienomis į gamtosauginę stovyklą „Mūsų žalioji vasara“, kuri kasmet vyksta Karklėje, Klaipėdos r.

Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos JMB „Lūšiukai“ vadovė, biologijos mokytoja Jūratė Taučiuvienė