Guoda Taučiutė laimėjo  III vietą 5–8 klasių respublikiniame mokinių gebėjimų konkurse „Lietuvos gamtininkas“

Straipsnio data 2016-04-29

Konkursai

Balandžio 29-ąją vyko kasmetinis respublikinis mokinių gebėjimų konkursas „Lietuvos gamtininkas“. Šiais metais į renginį buvo pakviesti 49 pirmąjį konkurso atrankos etapą laimėję 5–8 klasių dalyviai iš visos Lietuvos – nuo Baltijos jūros iki Dainavos. Iš Vilniaus rajono mokyklų į antrąjį turą pateko Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos 8b klasės mokinys Ernestas Gulbickis ir jo mokytoja Regina Komar bei Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos 8 klasės mokinė Guoda Taučiutė ir mokytoja Jūratė Taučiuvienė. Iš viso konkurse dalyvavo 180 mokinių.

Konkurso II etapas vyko Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sode. Mokinių ir jų mokytojų laukė nuostabi galimybė pasisvečiuoti nuostabioje augalų oazėje, pasivaikščioti po pražydulias megnolijų, tulpių ir našlaičių alėjas.

Po įkvepiančių ir padrąsinančių VDU Kauno botanikos sodo direktoriaus dr. Nerijaus Jurkonio ir LMNŠC Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus vedėjo Almanto Kulbio sveikinimo žodžių, mokinių laukė užduotys, kurių metu jie turėjo surasti „vabzdžių viešbutį“, aprašyti oranžerijoje pasirinktą augalą, išnagrinėti augalo žiedą ir dar daug kitų, įdomių užduočių.

Suskaičiavus mokinių rezultatus buvo paskelbti nugalėtojai: trečią vietą užėmė Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos mokinė Guoda Taučiutė, o konkurso nugalėtoju tapo Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos 8b klasės mokinys Ernestas Gulbickis.

Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti LMNŠC diplomais ir prizais. Sveikiname nugalėtojus ir dėkojame VDU Kauno botanikos sodui ir LMNŠC už galimybę susirungti su geriausiais Lietuvos gamtininkais.

Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos biologijos moytoja Jūratė Taučiuvienė