Tėvų vedamos pamokos

Straipsnio data 2016-03-31

Gimnazijos gyvenimas

2 klasės mokinės Saulės Leonavičiūtės tėveliai Jūratė Rutkauskaitė ir Gediminas Leonavičius pravedė vaikams pamoką „Valdovai“. Mokiniai grožėjosi tėvelių nupieštais Lietuvos kunigaikščių paveikslais. Vaikai lygino valdovų gyvenimą su dabartiniu. Aptarė tuometinių vaikų pomėgius, veiklas, žaidimus ir lygino su savo laisvalaikiu. Mokiniai už aktyvų dalyvavimą buvo apdovanoti diplomais su kunigaikščių atvaizdais.

5 klasės mokinio Danieliaus Gecevičiaus mama vedė mokiniams pamoką apie pirmąją pagalbą. Mokiniai išmoko suteikti pirmą pagalbą, sužinojo, kaip reikia saugoti sveikatą, kaip išvengti pavojų.

3 klasės mokinio Jono Rudmino mama pravedė pamoką apie inkstukus. Mokiniai dalijosi savo patirtimi kaip jie jaučiasi pas gydytojus, pasakojo kokia gydytojų pagalba vaikams buvo suteikta. Gydytoja I. Rudminienė supažindino mokinius su savo darbo ypatumais, papasakojo kaip reikia elgtis, kad inkstukai būtų sveiki. Mokiniai kolektyviai sudarė sveikatos knygą, grupėse kūrė matematinius uždavinius.

3 klasės mokinio Jono Rudmino mama Ilona Rudminienė pravedė pamoką „Kraujas“. Mokiniai sužinojo iš ko sudarytas kraujas, išsiaiškino kokią funkciją atlieka eritrocitai, trombocitai ir leukocitai. Dirbdami grupėse, atliko praktines užduotis, turėjo sustabdyti imituojamą kraujavimą, pasirinkti tinkamiausias priemones, pirmos pagalbos suteikimui.

3 klasės mokinio Jono Rudmino tėtis – Eugenijus Rudminas, pravedė fizikos pamoką. Mokytojas supažindino su fizikos mokslo šakomis: mechanika, termodinamika, elektra, optika. Su mokiniais išsiaiškino ką šios šakos nagrinėja. Vaikai sužinojo kaip veikia magnetas, kaip naudotis kompasu. Mokiniai apžiūrėjo šviesolaidį, susipažino su jo savybėmis, išsiaiškino kur jis naudojamas. Prisiminė saugaus elgesio su elektros prietaisais taisykles. Eugenijus Rudminas mokiniams dovanojo  saugaus elgesio su elektros prietaisais atmintines.

3 klasės mokinės Saulės Leonavičiūtės tėveliai – dailininkai pravedė vaikams pamoką „Kuo žavi dailininko profesija“. Vaikus supažindino su priemonėmis, spalvų paletėmis. Kartu su mokiniais išsiaiškino kaip atsiranda knygos iliustracijos: konkrečiais pavyzdžiais susiejo vaizdus nuo eskizo iki iliustracijos knygoje. Mokiniai patys kūrė paveikslus. Vaikai buvo nudžiuginti staigmena, kiekvienas gavo dovanų Saulės tėčio iliustruotą spalvinimo knygelę.

2 klasės mokinės Kotrynos Gribauskaitės tėtis – Deivis Gribauskas mokiniams vedė pamoką apie Adventinį laikotarpį, didžiųjų švenčių laukimą.

7 klasės mokinės Adrianos Taratasiuk mama vedė technologijų pamoką.

8 klasės mokinių Danieliaus ir Augustės Bisikirskių mama vedė technologijų pamoką „Kibinai“.

7 klasės mokinės Aistės Čižaitės mama vedė technologijų pamoką.

IIIG klasės mokinės Monikos Garpuškinaitės tėtis Viktor Garpuškin vedė technologijų integruotą su IT pamoką.