Gimnazijoje – Andrius Tapinas

Straipsnio data 2016-01-26

Biblioteka

2016 sausio 26 d. į gimnaziją rusų – vokiečių vyresn. mokytojos Beatos Nikrevič kvietimu atvyko žurnalistas, TV laidų vedėjas, knygų autorius Andrius Tapinas.
Andrius Tapinas įtaigiai pasakojo apie save. Įvairios istorijos iš jo paties gyvenimo vertė visą salę juoktis, o akivaizdus šio žmogaus išprusimas nepaliko abejingų.
Kalbėdamas apie skaitymą, akcentavo, kad nebūtina skaityti viską iš eilės, o reikia perskaityti tokią knygą, kuri verta skaitytojo dėmesio, juk neveltui sakoma, kad viena perskaityta knyga gali pakeisti žmogaus gyvenimą. A. Tapinas taip pat pabrėžė, kad turintis tikrų svajonių žmogus privalo būti apsiskaitęs, juk, anot rašytojo, kaip kardui reikalingas galąstuvas, taip protui reikalingos knygos.
Svečias kalbėjo ir apie karjerą bei sėkmę. Dabartiniai darbdavių kriterijai, pasak A. Tapino, yra trys. Pirmas iš jų – idėjos. Antras – užsienio kalbos. Jis akcentavo, jog kiekvienam privaloma laisvai kalbėti, suprasti, rašyti ir skaityti angliškai bei būtina turėti bent dar vienos užsienio kalbos pagrindus – gebėti ja bendrauti. Paskutinis, bet ne mažiau svarbus kriterijus – bent keli savanorystės projektai. Pasak autoriaus, visos modernios ir šiuolaikiškos kompanijos ypatingai atsižvelgia į šį apsektą, mat tai parodo, jog žmogus yra visuomeniškas. Tokie dalykai turėtų lemti ateities lyderių sėkmę.
Susitikimas įvyko kuo sklandžiausiai – per dvi valandas iš kalbėtojo lūpų nuskambėjo gausybė istorijų, juoko, patarimų bei paskatinimų.
Po susitikimo A. Tapinas besivaišinant arbata diskutavo su gimnazistais apie jiems rūpimus klausimus gimnazijos bibliotekoje.

Bibliotekininkė Daiva Rodevičienė

Gimnazistai apie susitikimą su A. Tapinu:

Gytis IV G kl. „Buvo įdomu klausyti žurnalisto, jis kalbėjo jaunatviškai, suprasdamas mus, užsiminė apie žaidimus ir filmus. Laikas visai neprailgo. Pasakojimai buvo įkvepiantys, skatinantys nepasiduoti susidūrus su sunkumais. Sužavėjo tai, kad būdamas dar visai jaunas išvertė „Žiedų valdovo“ trilogiją.“

Karina A. IV G kl.  „Susitikimas su A.Tapinu man paliko nemenką įspūdį. Pirmiausia dėl to, kad jis labai energingai ir įtikinamai kalbėjo bei savo kalba prikaustė ir privertė įdėmiai paklausyt ir susimąstyt, ką mes darom su savo gyvenimu, kaip planuojam ateitį. Mane nudžiugino, kad jis nėra linkęs nuvertint mūsų, „dabartinio jaunimo“, o atvirkščiai, skatina tobulėti tam, kad galėtumėm visi prisidėt prie geresnės mūsų šalies ateities, tiki mumis. Beje, aš labai pritariu jam dėl žodžių „mažiau klausyt to, ką kiti apie tave sako“, nes, manau, kad tai daugelį mūsų (taip pat ir mane) stabdo nuo veiklos ar kažko, ką norim daryt, bet nedrįstam, nes bijom kažkam neįtikt.

Karolina G. IV G. kl. „Susitikimas man patiko ir neprailgo, nes A. Tapinas įtaigiai kalbėjo, o jo pristatymo stilius buvo neoficialus, todėl suprasti jo sakomas mintis buvo paprasčiau. Jo kalba paskatino įvertinti savo laiko paskirstymą ir leido suprasti, kad investicija į save turi būti prioritetas, nes nuo to priklauso mano ateitis. Sėkmingas žmogus gali suderinti ir pareigą, ir malonumą, kas padeda išlaikyti motyvaciją siekiant tikslo. Patiko, kad akcentavo buvimo savimi svarbą, ir pasakė, kad mums neturėtų rūpėti, ką gali pagalvoti aplinkiniai, o ši nepagrįsta baimė neturėtų stabdyti mūsų nuo savo tikslų realizavimo“.

AnetaŠč. IV G kl. „Susitikimas su vienu žymiausiu Lietuvos žurnalistu A. Tapinu ir visuomenės veikėju, paliko man nepamirštamą įspūdį. Labiausiai sužavėjo šio žmogaus charizma ir tvirtos savo nuomonės išdėstymas. Po jo kalbos jaučiausi pakylėta ir motyvuota siekti kažko daugiau. Gavau teigiamų ir veržlių emocijų“.

Rugilė II G kl.. Nuo pirmųjų jo ištartų žodžių supratau, kad tai yra jaunatviškas, sumanus ir gyvenimo patirties turintis žmogus, kuris turi ką papasakoti ir patarti. Tai buvo motyvuojantis ir įkvėpiantis pokalbis. Buvo malonu klausytis ir nors šiek tiek pažinti šią asmenybę.