Mokytojų diena

Straipsnio data 2014-10-05

Mokytojų diena

Mūsų, Marijampolio M. Lukšienės gimnazijoje mokosi daug gabių ir talentingų vaikų, todėl kiekvienais metai surengiama daug įspūdingų, neužmirštamų renginių. Aš niekada nepamiršiu šių metų mokytojų dienos renginio. Jis man labiausiai įsiminė, nes  jį rengė mūsų IIBG klasė. Visi norėjo kuo nors prisidėti: siūlė idėjas, organizavo susitikimus, fotosesijas, kūrė nominacijas mokytojams, mokėsi dainuoti dainas, rengė mokyklos „džentelmeną“ ir „lady“ rinkimus, vedė renginį. Kai išaušo mokytojų diena, visi labai jaudinomės, nes norėjome tinkamai atsidėkoti mokytojams už tai, kad jie mus moko, visada mus palaiko.

Tądien pirmasis skambutis buvo ypatingas tuo, kad į pamokas turėjo skubėti ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Prabėgus pirmajai pamokai – civilinės saugos pratyboms – mokytojai kabinetus paliko kupini šypsenų ir juoko „priepuolių“, buvo net keista matyti žaidžiančius ir besijuokiančius mokytojus. Aišku, tai kažkiek priminė mus, mokinius. Mokytojams IVG kl. mokiniai (Ernestas, Oskardas, Edita ir Tomas) vedė dar ir lietuvių kalbos, juokelių, biologijos bei technologijų pamokas. Kol mokytojai sėdėjo mokinių suoluose ir įnirtingai mokėsi dirbti grupėse, mokiniams pamokas vedė abiturientai ir IIIG klasės mokiniai, įgyvendindami patirtinį mokymą žemesnių klasių mokiniams.

Negailėstingai bėgo laikas ir štai jau laikrodis išmušė 13 valandą, tai buvo ženklas, jog prasideda didžioji dienos kulminacija „Grand renginys“. Į salę mokytojai ėjo raudonu kilimu, o juos lydėjo garsūs plojimai, fotoaparatų blyksniai, ir minios gerbėjų.

Iš pradžių atrodė, kad tai bus įprastas renginys, bet staiga įbėgo linksmi vadėjai, kurie renginio metu patikrino mokytojų meninius, matematinius ir kūrybinius sugebėjimus, reakciją ir plaučių tūrį. Kone daugiausiai ovacijų sulaukė charizmatiški video, kuriuose mokytojai pasakojo apie save. Tiesa, vaizdo įrašai buvo sumontuoti, kad būtų linksmiau. Renginio pabaigoje mokytojams įteikėme nominacijos.

Po renginio iš mokytojų pusės sulaukėme daug padėkų, komplimentų. Mokytojai liko sužavėti. Mūsų manymu šis renginys buvo neįprastas, naujoviškas. Jeigu ne vieninga, sutarianti klasė, nieko mums nepavyktų, nes vienybė ir sutarimas garantuoja sėkmę.

A. Veršalovič ir D. Kulakovski, IIB G kl.