Projektas „Mano gimtinė“

Straipsnio data 2013-09-03

„Mano gimtinė“

Ilgalaikis projektas „Mano gimtinė“ pradėtas vykdyti 2011 – 2012 metais. Projekto vykdymo metu parengtos septynios lankstinukų dalys apie Marijampolio gyvenvietės istoriją, gamtą, įžymius kultūros ir archeologijos objektus, įmones, įstaigas. Mokykloje eksponuojama paroda „Marijampolis – mokinių kūrybiniuose darbuose“ (tai piešiniai, fotografijos, maketai, darbai iš plastelino bei kita). Parengtas vaizdo siužetas „Marijampolis iš arti“.

Tęsiant projektą norime, kad gyvenantys (gyvenę ir augę) šiame miestelyje, geriau susipažintų su dirbusiais, dirbančiais, gyvenusiais ir išvykusiais kitur, įžymiais šio krašto žmonėmis.

Tęstinio projekto tikslai:

  • Pažinti ir tirti artimiausią aplinką, ugdyti meilę ir pasididžiavimą savo gimtine, tėviške;
  • Domėtis Marijampolio gyvenvietės istorine praeitimi, geografija ir kultūra, orientuojant mokinių veiklą į gyvenvietės istorijos ir žymių žmonių pažinimą.

Uždaviniai:

  • Ugdyti meilę ir pasididžiavimą savo gimtine, renkant medžiagą ir pažįstant aplinką per įžymius žmones;
  • Aktyviai saugoti ir supažindinti su gimtojo krašto istoriniu ir kultūriniu paveldu, mokyti mylėti savo gimtinę (tėviškę);
  • Renkamą medžiagą publikuoti Marijampolio Meilės Lukšienės vidurinės mokyklos internetinėje svetainėje vaizdine interviu forma rubrika „Marijampolio įžymūs žmonės ir jų darbai“.

Projekto vadovas                                     Geografijos mokytojas ekspertas Vytautas Steponavičius