Švenčiant Atkurtos Lietuvos Šimtmetį

Straipsnio data 2018-02-16

Vasario 16-oji

Šiemet Vasario 16-oji yra išskirtinė, šimtmečio. Ta proga gimnazijoje organizuojamos veiklos, renginiai, konkursai. Tris savaites iki  vasario 16-osios, pertraukų metu, gimnazijos mokiniai buvo kviečiami PAŽINTI, ŠVĘSTI ir KURTI.  Technologijų pamokų metu 6-7 klasių mokiniai  susipažino su audimo technika, molio lipdymu ir kūrė dovanas Lietuvai, kurios papuošė gimnazijos 2 aukšto fojė.
Pirmų kūrybinių dirbtuvių metu, per pertraukas, visi norintys buvo kviečiami iš trispalvių siūlų pinti, rišti apyrankes.  Į veiklą įsitraukė ir mažas ir didelis, ir mokytojas ir budinti valytoja. Pynėm sau ir savo draugui. Trispalvėmis pasipuošė dauguma gimnazijos mokinių, mokytojų ir kitų bendruomenės narių.
Per antras kūrybines dirbtuves pakvietėme visus sukurti puokštę Šimtmečio gimtadienio proga. Žydri žiedai simbolizuoja 50 metų, kai šalis buvo okupuota ir gyveno viltimi susigrąžinti laisvę. 50 kitų simbolizuoja laisvės metus iki 1940 m. ir po 1990 m. Visi norintys galėjo prisidėti prie gėlių lanstymo. Bendro miklaus rankų darbo rezultatas – puokštė. Kuri puošia gimnazijos 1 aukšto foje.
Trečių kūrybinių dirbtuvių metu mokiniai buvo kviečiami po pamokų kepti sausainius ir juos puošti trispalviu glajumi. Dirbdami bendrai mokiniai prisiminė tradicinių meduolių puošimo tradicijas, smagiai leido laiką, o kitą dieną, pertraukų metu, mergaitės kvietė visus už 5 ct, 10ct, 20 ct įsigyti Šimtmečiui skirtų sausainiukų, kuriais galima pavaišinti mokytoją, klasės draugus, tėvelius ir patiems pasivaišinti.

Tikimės, kad per šias tris veiklas  kiekvienas turėjo galimybę atrasti savo ryšį ir savo emociją su Vasario 16-ąja.

Smagaus šimtmečio!

Tatjana Paškel, direktoriaus pavaduotoja ugdymui, technologijų mokytoja metodininkė