TARPTAUTINIS PRADINIŲ KLASIŲ MOKINIŲ PIEŠINIŲ IR DAILYRAŠČIO KONKURSO ,,SKAITAU LIETUVIŠKĄ PASAKĄ“

Straipsnio data 2018-02-15

Gimnazijos gyvenimas

Nuo žmonijos civilizacijos pradžios iki šių dienų pasakos sekamos ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Jos – žmonių tarpusavio bendravimo įrankis, gilus aplinkos informacijos šaltinis. Pasakos moko daugelio dalykų. Patirti baimę ir išmokti ją įveikti, įsiminti, kaip elgtis įvairiose situacijose, o prireikus tą „mokslą“ beveik automatiškai pritaikyti, kūrybiškai ir net abstrakčiai mąstyti. Vaikus traukia pasakų humoras, personažų veiksmų pakartojimai, kūrinių žaismingumas. Galų gale jos moko svajoti. Tai pats patraukliausias būdas esminėms gyvenimo tiesoms perteikti. Vaikai mėgsta pasakų iliustracijas, nes jos patraukia žvilgsnį ir žadina vaizduotę.

Pasakų iliustracijose turėtų glūdėti paslaptis. Jos turėtų būti tarsi kitokio nei mūsiškis pasaulio  langeliai. Tokie langeliai, nuo kurių sunku atsitraukti ir kurie skatina ieškoti durų, kad patektum į vidų. Šiais laikais vaikai mažai laiko skiria skaitymui, daugiau – televizoriui, kompiuteriui. Suvokdami  ypatingą pasakos reikšmę augančiai asmenybei, norime paskatinti susidraugauti su pasakomis. 

Nuo 2018 m. sausio mėnesio  iki  vasario 15 d. 1 – 4 klasių mokiniai dalyvavo  tarptautiniame pradinių klasių mokinių piešinių ir dailyraščio konkurse ,,Skaitau lietuvišką pasaką“. Mokiniai skaitė lietuviškas pasakas, išsirinko labiausiai patikusią. Jos ištrauką nurašė dailyraščiu ir iliustravo. Konkurse dalyvaujančius mokinius konsultavo, teikė pastebėjimus ir rekomendacijas pradinio ugdymo mokytojos Asta, Rasa, Kristina ir Salvija.

Darbus vertins Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos direktoriaus sudaryta ir patvirtinta komisija, kuri atrinks ir apdovanos 15 geriausių darbų. Laureatai bus paskelbti Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos svetainėje http://www.daukantoprogimnazija.vilnius.lm.lt. Su nekantrumu lauksime  rezultatų.

                                                                                                                 Pradinio ugdymo mokytojos