Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimas mūsų gimnazijoje

Straipsnio data 2017-11-17

Gimnazijos gyvenimas

Kiekvienais metais lapkričio 17 dieną minime „Tarptautinę tolerancijos dieną”. Šiais metais gimnazijoje tolerancijos dienai skyrėme didesnį dėmesį ir ją minėjome visa savaitę. Klasės valandėlių metu mokiniai gamino rankas. Vieną savo, kitą žmogaus, kuriam ją ištiesia. Jas papuošė, parašė, kodėl savo ranka tiesia būtent tam žmogui. Ši rankelių paroda kabojo ant klasės durų visa savaitę. Septintos klasės mokiniai paruošė trumpą vaidinimą pradinukams, apie tai, kas yra tolerancija, bei jos svarbą mūsų visų kasdieniniame gyvenime.

Ketvirtadienį  infocentre buvo rodomos skaidrės apie Nobelio taikos laimėtojus. Vyko buvusių mokinių (jau baigusių mokyklą) plakatų paroda, skirta tolerancijos dienai. Pertraukų metu skambėjo „Tolerancijos himnas”. Daug dėmesio ir susidomėjimo sulaukė kūrybinės dirbtuvės, kuriose mokiniai galėjo savo draugui ar mokyklos darbuotojams padovanoti savo  papuoštą rankelę ir ją užkabinti ant kaklo, kaip draugystės, pagarbos ir dėmesio ženklą. Labai smagu, kad į kūrybines dirbtuves įsitraukė ir mokytojai.

Nors tarptautinė tolerancijos diena yra minima vieną kartą metuose, bet pakantesni ir draugiškesni mes turim stengtis būti visus metus. To ir linkime visiems – dideliems ir mažiems.

Organizatorės: psichologė Milda Biveinienė, socialinė pedagogė Renata Repeikienė, sveikatos priežiūros specialistė Ana Kamarauskienė