Pažintis su Marijampolio ir Rudaminos apylinkėmis

Straipsnio data 2017-10-23

Išvykos ir ekskursijos

Spalio 23 d. 5 klasės mokiniai leidosi į pažintinę ekskursiją po Marijampolio ir Rudaminos apylinkes. Ši ekskursija buvo Emilijos Pliaterytės atminimo draugijos tęstinio projekto, „Mūsų paveldas: Vilniaus rajonas“, dalis. E. Pliaterytės atminimo draugijos narys, Vygintas Miliūnas, suvienijo Meilės Lukšienės ir Rudaminos Ferdinando Ruščiso gimnazijų mokinius bendram tikslui, savo krašto pažinimui. Mokiniai ruošdamiesi ekskursijai turėjo rinkti informaciją apie žymiausias Marijampolio ir Rudaminos apylinkių istorines vietas.

Ekskursija prasidėjo teorine pamoka Rudaminos Ferdinando Ruščiso gimnazijoje, kurią vedė Vygintas Miliūnas. Pamokoje mokiniai buvo supažindinti su apylinkių istorija nuo seniausių laikų iki šių dienų. Po pamokos gimnazijų mokiniai pradėjo kelionę, kurios metu aplankytė Papiškio piliakalnį, Rudaminos bažnyčią ir užvažiuojamuosius namus, Rudaminos cerkvę, Petešos dvarą, Parudaminio bažnyčią, Naudžių dvarą, papasakojo apie velnio akmenį ir stogastulpius Marijampolyje.

Ekskursijos metu mokiniai turėjo puikią galimybę pažinti savo krašto istorinę praeitį. Išvykos dalyviai pamatė kaip svarbu puoselėti ir saugoti istorinius paminklus. Mokiniai galėjo pasidalinti savo žiniomis ir sužinoti daug įdomios informacijos iš bendraamžių apie svarbiausius Marijampolio ir Rudaminos apylinkių istorinius paminklus.

Istorijos mokytojas Kęstutis Noreika