IG klasės išvyka į Pasieniečių mokyklą

Straipsnio data 2017-10-19

Išvykos ir ekskursijos

Spalio 19 d. IG klasės mokiniai lankėsi Medininkuose įsikūrusioje Pasieniečių mokykloje. Ekskursijos metu, kurią vedė Pasieniečių muziejaus darbuotojas Marius Zemenskas, mokiniams buvo papasakota apie pasieniečių tarnybos ypatumus, bei galimybes tapti profesionaliais Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais. Mokiniams buvo išdalinti informaciniai lankstinukai ir plakatai apie mokyklą.

Mokiniai turėjo galimybę pasivaikščiojo po mokyklą, apžiūrėti auditorijas, sporto kompleksą, kursantų bendrabučius. Kriminalistinių tyrimų skyriaus viršininkas Pavelas Staškevičius mokinius supažindino su dokumentų patikros ypatumais,  pateikė klastotų dokumentų ir valiutų pavyzdžių, bei nurodė pagrindinius bruožus skiriančius klastotes nuo originalių banknotų. Šaudymo ir lazeriniame tiruose mokiniams Profesinių dalykų skyriaus vyriausiasis specialistas Vitalijus Nikitinas pasakojo apie saugų ir taiklų šaudymą, tuo pačiu devintokai išbandė savo taiklumą šaudydami iš imitacinio pistoleto į taikinius.

Po pažintinės ekskursijos Pasieniečių mokykloje mokiniai aplankė Medininkų memorialą, kuriame buvo supažindinti su Nepriklausomos Lietuvos Respublikos sienų apsaugos istorija. Ekskursijos metu mokiniai turėjo unikalią galimybę pabuvoti ir iš visai arti pamatyti Lietuvos bei Baltarusijos Respublikų  valstybių sienų sankirtą, kurią saugo Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai.

Ši išvyka buvo puiki galimybė susipažinti su pasieniečio profesija. Dalis mokinių po išvykos pradėjo sieti savo ateitį su pasieniečio profesija. Belieka tikėtis, kad užsibrėžti tikslai ateityje bus įgyvendinti.

Istorijos mokytojas Kęstutis Noreika