Akcija „Darom 2012. Marijampolis“

Straipsnio data 2012-04-21

Akcija „Darom“

2012 m. balandžio 21 d. aplinkos švarinimo akcija „Darom“ jau penktąjį kartą pakvies šalies žmones tvarkyti bei gražinti savo aplinką. Šią gražią iniciatyvą palaikome ir mes, Vilniaus rajono Marijampolio vidurinė mokyklos mokiniai, mokytojai bei darbuotojai. Nepaisant subjurusio oro ir nelaukdami akcijos pradžios mes jau penktadienį griebėme šluotas, pjūklus, grėblius, apsiginklavę gera nuotaika ir pasidalinę mokyklos teritoriją ėmėmės darbo. Muzikai skambant iš peties triūso ir mažieji ir didieji. Surinkome pernykščius lapus, pakedenom pernykštę žolę, apkarpėme mokyklos gyvatvorę. Laimei šiukšlių nebuvo daug ir tuo labai džiaugiamės. Galbūt tai rodiklis, kad tampame sąmoningesni ir stengiamės neteršti aplinkos, kurioje gyvename, draugaujame, dirbame ir mokomės?

Užbaigę visus darbus, skanavome košės ir gėrėme arbatos, kuria tradiciškai vaišino mokyklos valgykla. Po nudirbtų darbų arbata buvo skalsi, o košė ypatingai skani!

Sveikiname ir visokeriopai palaikome tokias socialines akcijas kaip „Darom“ ir raginame nepamiršti, kad gamta yra visų mūsų namai, tad mylėkim ir puoselėkim ją!

Ineta Kvietkauskaitė, anglų kalbos mokytoja