Integruotos lietuvių kalbos ir kūno kultūros pamokos IIIG klasėje Vilniaus Senamiestyje

Straipsnio data 2016-05-17

Išvykos ir ekskursijos

Orientuotis mieste, kūno kultūros mokytojo Sauliaus Barevičiaus įsitikinimu, privalo kiekvienas. Lietuvių kalbos mokytoja Edita Kazakevičiūtė-Etlioglu mano, kad savo gimtajame mieste privalu ne tik nepasiklysti, bet ir žinoti, kur nusivesti miesto svečius, kad jie pamatytų tai, kuo didžiuojasi visa Lietuva, – Vilniaus Senamiestį.  Taigi abu mokytojai sumąstė orientacines rungtis IIIG klasės mokiniams.

Gerai nusiteikę mokiniai gegužės 4 dieną po pamokų mokykloje susitikimo prie Aušros vartų. Susiskirstę į komandas po 4 narius, mokiniai gavo žemėlapius ir užduočių lapus. Jiems reikėjo ne tik surasti objektus, bet ir įsiamžinti prie jų. Beje, literatūros, istorijos, netgi geografijos žinių taip pat reikėjo, tad filmuotuose siužetuose matome, kaip gimnazistai deklamuoja Maironio ir A. Mickevičiaus eiles, šokinėja ant Gedimino kalno, sušilę ir sukaitę ilsisi jau atlikę visas užduotis.

Po savaitės visos grupės pristatė savo darbus – nuotraukas ir filmuotą medžiagą, kuri liudijo apie labai geras emocijas ir prasmingai praleistą laiką kartu su bendraklasiais.