Zipio draugų veiksmo savaitė „Be patyčių“

Straipsnio data 2016-03-20

„Zipio draugai“

Marijampolio M. Lukšienės gimnazijos 1-3 klasės mokiniai, kartu su  mokytoja Rasa Makarevičiene dalyvavo veiksmo savaitėje „Be patyčių“.
1 klasės mokiniai sukūrė „Draugystės knygą“.Vaikai piešė pačius gražiausius momentus, susijusius su draugyste.  Pasakojo apie savo draugus, sakė vieni kitiems komplimentus, gražius žodžius.
3 klasės mokiniai gamino skirtukus knygoms. Juose pavaizdavo pasakos personažus Mikę Pūkuotuką ir Knysliuką, aptarė draugystės svarbą kiekvienam iš mūsų. Visi diskutavome kodėl mes esame skirtingi, kokius turime būdo bruožus, pomėgius ir t.t. Mokiniai padarė išvadas, kad kiekvienas esame unikalus, vertas pagarbos ir supratimo. Dovanodami  skirtukus visiems gimnazijos mokiniams ir mokytojams priminėme, kad  „Rankelės duotos tam, kad gerus darbus dirbti ir draugą apkabinti “.
Savo pavyzdžiu skatinome visus gimnazijos mokinius gyventi draugiškai.
Taip pat pradinių klasių mokiniai įsitraukė į socialinės pedagogės Renatos Radivilovič organizuojamas veiklas gimnazijoje: gamino draugystės medį, dalyvavo akcijoje „Išmesk savo pyktį į šiukšlių dėžę“, dalyvavo draugiškoje sportinėje veikloje su gimnazistais.

Pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja, projekto „Zipio draugai“ vadovė Rasa Makarevičienė